background

Wie ben ik?

Maria Graste

Mijn naam is Maria Graste (oprichtster van LeZin). Ik geef les op ROC de Leijgraaf. Samen met mijn partner heb ik twee kinderen; een jongen uit 2012 en een meisje uit 2014. Toen mijn zoon geboren werd, merkte we al vrij snel wat opmerkelijke dingen, die bij andere kinderen niet zo zichtbaar waren. Omdat mijn zoontje 7 weken te vroeg geboren werd, maakte ik me daar zorgen over en relateerde dat aan zijn vroeggeboorte. Later merkte ik dat hij met andere dingen bezig was dan zijn eigen leeftijdsgenootjes. Zo zag hij op straat verkeersborden en vroeg wat die betekende. In diezelfde leeftijd om precies te zijn 2 jaar en 3 maanden (her)kende hij alle letters van het alfabet. Zo kan ik nog wel even doorgaan. We liepen er thuis ook tegenaan dat hij een behoorlijk eigen willetje had en als hij iets in zijn hoofdje had dat het dan lastig voor hem was om dat weer om te kunnen zetten, wanneer iets anders liep.

Naarmate de tijd; ging ik op zoek naar antwoorden, uiteindelijk zijn we door de huisarts doorverwezen en is er een iq-test afgenomen. Hier kwam uit dat hij zeer hoogbegaafd is.

Vanaf toen ben ik me in gaan lezen over dit onderwerp en ben ik lezingen gaan volgen. Ook heb ik deelgenomen aan Peers4parents, betreffende hoogbegaafdheid. Dit alles gaf mij veel wijsheid en vertrouwen en dat gevoel zou ik heel graag door willen geven aan andere ouders. Door mijn eigen zoektocht, kwam ik erachter dat veel ouders op zoek zijn naar waardevolle informatie. Handvatten om het opvoeden gemakkelijker te maken.

Mijn intentie met LeZin is dan ook om u zoveel mogelijk handvatten te geven om ervoor te zorgen dat:
- het thuis makkelijker en fijner loopt.
- uw kinderen lekker in hun vel zitten.
- Om u inzichten te geven en antwoorden te vinden.

Kortom om u te inspireren en motiveren. Ik zal daardoor altijd op zoek gaan naar nieuwe, interessante onderwerpen die door inspirerende, professionals gepresenteerd worden.